Nieuws

Na een voorstelronde toonde Saar Bloemers van Synthese via een presentatie het programma van deze avond over mantelzorg. Allereerst liet Saar zien waarvoor je bij Synthese als mantelzorger terecht kunt.

Match voor Vrijwilligers viert 20 jaar toewijding en samenwerking!

Op vrijdag 6 september vierde Match voor Vrijwilligers haar 20-jarig jubileum, een mijlpaal vol mooie herinneringen en succesverhalen. Deze feestelijke dag bracht de vrijwilligers van Match, oudgedienden, vrijwilligersorganisaties, ambassadeurs en andere genodigden samen voor een knus, warm en gezellig samenzijn. Er werd teruggeblikt op twee decennia van samenwerking, inzet en groei.

Het project Vitaal Worden van de Gemeente Venray stimuleert senioren om te kijken en ervaren wat mogelijk is op het gebied van vitaliteit.

Burgemeester Michiel Uitdehaag is ambassadeur van Match voor Vrijwilligers. Hij is enthousiast over deze functie, maar wil zich niet met het beleid en de organisatie van Match bezighouden. “Beter is het om zelf het goede voorbeeld te geven en hiermee anderen stimuleren. Goed voorbeeld doet goed volgen.”

Stichting Kleur&Kracht heeft als missie een inclusieve samenleving in Venray creëren waarin alle inwoners (ook die met een bi-culturele achtergrond) vanuit de eigen identiteit volwaardig, gelijkwaardig en  actief participeren.

Veel gezinnen maken wel eens een moeilijke periode mee. Door allerlei factoren – denk bijvoorbeeld aan ziekte, financiële zorgen of relatieproblemen – kunnen ouders zich een tijdje overbelast voelen.
Hoe fijn zou het zijn als je in zo’n moeilijke periode wat ontlast zou kunnen worden in de verzorging en opvoeding van de kinderen? Zonder dat je meteen allerlei hulpverleners over de vloer krijgt… Het kan! Met de hulp van het nieuwe initiatief ‘Buurtgezinnen Venray’.

Op vrijdag 8 december organiseerde Match wederom haar jaarlijkse Pluumcafé, vanaf dit jaar werd dit gecombineerd samen met de uitreiking van de respect Award van Respect on Venray.

De avond werd feestelijk geopend door burgemeester Michiel Uitdehaag, die de vrijwilligers met warme woorden prees. Al heel vroeg op de avond begon het gezellig druk te worden bij Janssen Dansen en Sporten (Anno'54) aan de Raadhuisstraat 6. De avond werd muzikaal begeleid door Atelier Jerusalem en ook was er een optreden door de Nuilende Nichjes uit Nijmegen. 

Vrijwilligerswerk is en blijft hét smeermiddel van onze samenleving. Zonder vrijwilligers zou deze samenleving namelijk zeker in elkaar storten. Denk deze onmisbare vrijwilligers eens weg…
 
 Wie wandelt er dan met het oude dametje naar de markt?

 Wie zorgt ervoor dat sportverenigingen hun activiteiten kunnen blijven organiseren?
 En wie zorgt voor een gezellig praatje met een vereenzaamd persoon? Precies!

Op 19 september organiseerde Match een minimarkt voor de maatschappelijke stage van het Raayland College in Venray. Scholieren van het tweede leerjaar VMBO en vierde leerjaar HAVO/ VWO konden zich bij verschillende organisaties oriënteren op de mogelijkheden tot het vervullen van deze stage.

De Venrayse Vrijwilligersmarkt was, hoe kan het ook anders met zo'n mooi weer, een geslaag en drukbezocht evenement!

Pagina 1 van 3