Laatste Nieuws     |     Nieuws archief    |     Laatste Nieuwsbrief    |    Nieuwsbrief archief

Online Noodloket Inkomen voor inwoners met financiële vragen

Een initiatief van Venrayse samenwerkingspartnersEen Noodloket Inkomen voor alle inwoners van Venray die zich zorgen maken over hun financiële positie vanwege het Coronavirus. Dat is een initiatief van de gemeente Venray, Match voor Vrijwilligers, Thuisadministratie Synthese, Platform Lage Inkomens Venray (PLIV) en Leergeld Venray. De samenwerkingspartners helpen inwoners met vragen en zorgen via www.venray.nl/noodloket-inkomen.

Match biedt POWER veerkracht op leeftijd aan

Match voor Vrijwilligers start met POWER veerkracht op leeftijd. Een concept waarin deelnemers met elkaar in een serie van vijf workshop van ongeveer 2 uur in gesprek gaan over hoe zij in het leven staan en waar op dit moment hun interesses of behoeften liggen. Met POWER hebben deelnemers een instrument in handen om zelf te zorgen voor nieuwe inspiratie, sociale vitaliteit en verbindingen met andere leeftijdsgroepen.

Drukbezochte Pluum-uitreiking in Anno '54

29 november was het eindelijk zover, de jaarlijkse uitreiking van de Pluumen in Anno '54. Ruim 200 bezoekers waren getuige van vrijwilligers die uit handen van de burgemeester een Pluum als waardering voor hun bijzondere prestaties als vrijwilliger in ontvangst mochten nemen.

Match het ´Uitzendbureau´ voor Vrijwilligers

De vrijwilliger is niet meer weg te denken in onze huidige samenleving. Een schakel tussen vraag en aanbod op de ‘vrijwilligersmarkt’ in Venray is Stichting Match. Martin Leenders is manager van Match voor Vrijwilligers, gelegen aan de Dr. Poelsstraat. “Bij Match kunnen mensen die vrijwilligerswerk willen doen zich melden, alsmede organisaties die op zoek zijn naar een vrijwilliger voor werk binnen hun organisatie. Wij zoeken naar een match tussen de aanvrager en het aanbod. Noem Match een soort uitzendbureau maar dan voor vrijwilligerswerk.”

Boeiend & Vrijwillig

Waar vind je vrijwilligers voor je sportclub? En hoe behoud je ze? Onder de noemer Boeiend & Vrijwillig organiseren Match voor Vrijwilligers en Venray Beweegt een ontmoetingsbijeenkomst speciaal voor de Venrayse sportverenigingen waar het uitwisselen van ervaringen plaats kan vinden rond het binden en boeien van vrijwilligers binnen sportclubs. Leer van het vrijwilligersbeleid van collega-sportclubs, geef elkaar tips, bundel krachten, ontvang waardevolle adviezen, en dat allemaal volkomen vrijblijvend en gratis!

Walk&Talk bij BiblioNu Venray

Voor werkzoekenden over vrijwilligerswerk. Martin Leenders van Match vertelt in het kader van Walk&Talk bij BiblioNu Venray op dinsdag 3 september over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk als je werkzoekend bent. Bijvoorbeeld over wat je nu wel en niet mag van het UWV.

We hebben een gelukkige winnaar!

De oplossing van de woordpuzzel onlangs verschenen in onze nieuwsbrief, is door velen puzzelaars ingestuurd.Uit alle reacties is Dhr. Ruud Swinkels de gelukkige winnaar, van harte gefeliciteerd!

Wie draag jij voor voor de PLUUM?

Welke vrijwilliger bij jullie verdient er dit jaar een Pluum? Als organisatie of vereniging kun je weer een naam doorgeven van één vrijwilliger van jullie die een Pluum verdient.Het is ook mogelijk om een groep van vrijwilligers voor te dragen die gezamenlijk aan hetzelfde project gewerkt hebben, en hiervoor samen één Pluum verdienen.

Nu sparen voor KiKa bij Match & Catch

Bij Match en Catch, het waarderingsprogramma van Match, kun je nu je gewerkte uren omzetten in een bijdrage voor Kinderen Kankervrij (KiKa).

BHV basis diverse datums

In verband met dat wij diverse datum mogelijkheden hebben is deze cursus niet in de agenda geplaatst.Blended Learning is een combinatie van E-learning (een internet-lesprogramma met een eendaagse praktijkopleiding. In overleg met Weijs & Hooft opleidingen wordt bepaald welke de meest geschikt is: de tweedaagse opleidingen of de Blended Learning opleiding. Met de E-learning programma bereiden cursisten zich in hun eigen tempo en op een door hen zelfgekozen tijdstip en plaats voor op de eendaagse praktijkopleiding. Cursisten worden toegelaten tot de praktijkdag als zij het toelatingscertificaat van het E-learning programma hebben behaald.Het E-learning programma bestaat uit de modulen: Niet-spoedeisende Eerste Hulp, Spoedeisende Eerste Hulp, Brandbestrijding, Ontruiming, Studielast Cursisten besteden gemiddeld zes tot acht uur aan het doorlopen van het E-learning programm. Het verplichte praktijkgedeelte duurt een dag.

Vrijwilligers voor scheidingskinderen gezocht!

Bieden praktische hulp bij uitvoering omgangsregelingGescheiden ouders zijn verplicht een omgangsregeling vast te leggen. In de praktijk valt dit niet altijd mee. Omdat de verhoudingen na een scheiding ingewikkeld en pijnlijk kunnen zijn, kan heteven duren voordat ouders goede afspraken hebben gemaakt. Als vrijwilliger bij BOR bied je praktische hulp aan gescheiden ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar bij het nakomen van de afspraken over de omgangsregeling.

Match voor vrijwilligers gaat samenwerking aan met POWER

In het eerste kwartaal van 2019 start Match voor vrijwilligers in Venray met een nieuw project: POWER Veerkracht op leeftijd. POWER is een project voor, in beginsel, senioren die willen investeren in hun persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten.

Winnares prijsvraag

Enige tijd geleden heeft Match een prijsvraag geplaatst. De gelukkige winnares is Gerry Houben. Vanochtend is de prijs uitgereikt door bestuurslid Huub Thijssen. Gerry, veel plezier met jouw prijs.

Geslaagde Match on Tour in ’t Schöpke

Dinsdag vond de tweede bijeenkomst van Match on Tour plaats bij ’t Schöpke in de Venrayse wijk Veltum. Het thema van deze bijeenkomst was 'Ouderen in beweging'.

Leuk nieuws van Match & Catch!

Onlangs hebben wij het programma van Match & Catch aangepast en het allemaal gebruiksvriendelijker gemaakt. Je kunt je nu als organisatie en vrijwilliger apart aanmelden voor het programma. In het urenregistratie systeem kun je als vrijwilliger, je gewerkte uren voor meerdere weken invullen en je kunt via de rapportage zien welke weken/uren je reeds hebt ingevuld.

2e Vrijwilligersmarkt

Na het succes van afgelopen jaar organiseren Match voor Vrijwilligers, Synthese, Vitaal Kapitaal en de gemeente Venray wederom de vrijwilligersmarkt.
Pagina 1 van 2

houd mij op de hoogte Match

Agenda

02apr
donderdag 02 april 2020 van 19:30 - 21:30 uur
Geannuleerd!! Workshop "Jouw kwaliteiten, Jouw kracht" 2 en 9 april
12mei
dinsdag 12 mei 2020 van 14:00 - 16:00 uur
Geannuleerd!! Match on Tour “Rondleiding Psychiatrie VVGI"
05sept
zaterdag 05 september 2020 van 10:00 - 14:00 uur
Maatschappelijk en Vrijwillig "DE markt van 2020"

2015 © Match voor vrijwilligers | Ontwikkeld door Intoappsnwebs