Terugblik voorlichting Mantelzorg

Na een voorstelronde toonde Saar Bloemers van Synthese via een presentatie het programma van deze avond over mantelzorg. Allereerst liet Saar zien waarvoor je bij Synthese als mantelzorger terecht kunt.

Daarna werd samen met de deelnemers een zogenaamde mindmap gemaakt, waarin veel onderwerpen naar voren kwamen die met mantelzorg te maken hebben/ die mantelzorgers ervaren. De grootste zorg van ouderen over mantelzorg blijkt: waar loopt de mantelzorger zoal tegen aan? De instanties die mantelzorgers kunnen helpen dienen in hun ondersteuning heel duidelijk en concreet moeten zijn in hun vraagstelling aan de mantelzorger. Daarnaast is het van belang dat mantelzorgers goed op de hoogte moeten worden gebracht over vergoedingen voor mantelzorgers. Veel mensen weten niet dat die vergoedingen er zijn.

Wat ook zeer duidelijk naar voren kwam in de training is dat het voor mantelzorgers essentieel is om op tijd hulp aan te vragen. Via het samenspel tussen cliënt, mantelzorger en hulpverlener kan er meer duidelijkheid komen over de te bieden ondersteuning. Draagkracht en draaglast kunnen dan in redelijke balans komen.

De training was zeer de moeite waard, gezien de reacties van de deelnemers en hun evaluatie van deze training.

Voor meer informatie over mantelzorg:
Bel het Steunpunt Mantelzorg via de mantelzorglijn: (0478) 51 73 90. Bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur en vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.