Stichting Kleur & Kracht

Stichting Kleur&Kracht heeft als missie een inclusieve samenleving in Venray creëren waarin alle inwoners (ook die met een bi-culturele achtergrond) vanuit de eigen identiteit volwaardig, gelijkwaardig en  actief participeren.

Zij doen dat vanuit de pijlers: Ontmoeten, Verbinden en Empoweren. Zij geloven dat het belangrijk is om elkaar te ontmoeten en te leren kennen, ongeacht verschillen. Door samen te komen en te praten, kan begrip en respect opgebouwd worden voor elkaars achtergrond, cultuur en ervaringen.

Verbinding staat centraal bij Stichting Kleur en Kracht. Zij streven ernaar om bruggen te slaan tussen verschillende gemeenschappen, mensen en organisaties in Venray te verbinden die anders misschien niet met elkaar in contact zouden komen. Door verbinding te maken, kunnen we samenwerken aan een meer inclusieve en gelijkwaardige samenleving.

Daarnaast willen zij een rol spelen in de ontwikkeling van bewoners van Gemeente Venray om o.a. voor zichzelf op te komen en hun eigen potentieel te bereiken. Door mensen te empoweren, willen ze bijdragen aan een meer veerkrachtige en zelfredzame samenleving waarin iedereen de kans krijgt om te groeien en te bloeien. 

Een project waarbij alle drie de pijlers ingezet worden is de Huiskamer. Een plek in het centrum van Venray waar iedereen terecht kan die daar behoefte aan heeft. Een laagdrempelige en makkelijk toegankelijke plek. Waardoor iedereen bereikt wordt, ook de mensen die de maatschappij uit het oog verliest. Een plek waar alle inwoners (kwetsbaar en niet-kwetsbaar) samenkomen en waar een groep vrijwilligers klaar staat om te luisteren of te verbinden.

Men kan terecht op vaste tijden voor een kop koffie of thee en ieder levert of betaalt naar eigen daadkracht een bijdrage. Een fijne, warme, veilige plek, waar iedereen welkom is en waar je duurzame verbindingen kunt leggen.

Om de huidige openingstijden (ma/wo/vr van 10 tot 16 uur en zo van 13 tot 16 uur) te kunnen blijven garanderen, zoeken wij nieuwe gastvrouwen/heren. Heb je een paar uurtjes per week over en haal je voldoening uit het omgaan met mensen? Lijkt het je leuk om als gastvrouw/gastheer een luisterend oor te bieden en een gezellig praatje te maken? We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op via e-mail  info@stichtingkleurenkracht.nl