Nieuwe Ambassadeurs Vitaal Ouder Worden staan klaar voor senioren in de gemeente Venray

Het project Vitaal Worden van de Gemeente Venray stimuleert senioren om te kijken en ervaren wat mogelijk is op het gebied van vitaliteit.

 

Tijdens een huisbezoek of groepsgesprek gaan opgeleide ambassadeurs met senioren in gesprek over dit onderwerp. Zoekt U (meer) sociale contacten en weet u niet hoe u dit moet aanpakken? Wilt u stevig op uw benen blijven staan? Of bent u op zoek naar een leuk tijdverdrijf op loopafstand van uw huis?

De ambassadeurs Vitaal Ouder zoeken samen met u naar een geschikt antwoord op uw vraag.

Vijf nieuwe ambassadeurs kregen op 23 april hun bewijzen van deelname uitgereikt. Wethouder Martin Leenders reikte deze persoonlijk uit. Hij onderstreepte het belang van de ambassadeur. Een ambassadeur bespreekt namelijk met inwoners hoe vitaal zij in het leven staan en brengt in kaart of er mogelijk veranderwensen zijn. Onderwerpen als eenzaamheid, vitaliteit, plezier in het leven en zelfredzaamheid komen aan bod.

Waardevolle gesprekken

Dit voorjaar ontvingen de inwoners (70 tot en met 75 jaar) van de wijk Brukske en het dorp Ysselsteyn een uitnodigingsbrief voor een gesprek met de ambassadeurs Vitaal Ouder Worden. In totaal hebben 14 inwoners waardevolle gesprekken gevoerd. September 2024 gaan we van start in Wanssum, Geijsteren, Blitterswijck en Wijk Veltum.

De meerderheid van deze senioren is tevreden met zijn of haar leven en neemt actief deel aan de samenleving. Het hebben en houden van sociale contacten is hierbij belangrijk voor de kwaliteit van leven.

De ambassadeurs Vitaal Ouder Worden leverden hier een actieve bijdrage aan door inwoners te verwijzen naar verschillende activiteiten in wijken en dorpen.

Wilt u meer weten over hoe u ambassadeur Vitaal Ouder Worden kunt worden? Neem dan contact op met Match voor Vrijwilligers. Bel naar (0478)516995 of stuur een email met uw naam en telefoonnummer naar info@matchvoorvrijwilligers.nl

Match en Gemeente Venray

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.