Groep Verkeersregelaars Venray onder de vlag van Match - één loket voor vraag en aanbod

De Groep Verkeersregelaars Venray gaat per 1 maart 2021 onder de vlag van Match werken. Waar voorheen aanvragen voor verkeersregelaars voornamelijk werden gedaan via een Facebook-groep kunnen evenementenorganisatoren voor deze dienst binnenkort terecht bij Match.

Jos Euwes, coördinator van de verkeersregelaars, is verheugd over de samenwerking met Match: “we maken dankbaar gebruik van de infrastructuur van Match”. Om de samenwerking tussen de verkeersregelaars en Match te bekrachtigen wordt Euwes binnenkort onderdeel van het bestuur van Match.

Met name de fysieke ruimten van Match betekenen een verdere professionalisering van de Venrayse verkeersregelaars. Deze kunnen niet alleen als uitvalsbasis bij evenementen worden gebruikt, maar zullen ook worden ingezet voor scholingsdoeleinden. Euwes: “Denk bijvoorbeeld aan de e-learningtoets die elke verkeersregelaar jaarlijks moet halen. Ideaal om dat nu klassikaal te kunnen voorbereiden op een vaste locatie bij Match”. Daarnaast is de samenwerking een groot voordeel voor de bestuurlijke identiteit van de verkeersregelaars. Waar de organisatie vroeger geen juridische status had (en ze bijvoorbeeld geen bankrekening konden openen) maakt ze nu onderdeel uit van een inmiddels jaren bestaande stichting, Match.

Het lijkt wellicht als vanzelfsprekend, verkeersregelaars die het verkeer bij evenementen in goede banen leiden, dat is het echter allesbehalve. Onder de verkeersregelaars heeft een steeds verdergaande professionalisering plaatsgevonden. Euwes: “vroeger was het bijvoorbeeld soms niet goed duidelijk waar organisaties van evenementen terecht moesten met hun verzoek tot verkeersregelaars. Bij de gemeente, dat was duidelijk, maar gezien de privacywet mag een gemeente niet zomaar een lijst van regelaars bezitten of overgedragen krijgen.” Om dit probleem te tackelen richtte Euwes een zeer succesvolle Faceboook-groep op waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten.

Euwes is trots op “zijn” verkeersregelaars. “Een gedreven club mensen van diverse pluimage, zowel hoog- als laagopgeleid. Boven alles gemotiveerd. Op de vrijdag voor carnaval bijvoorbeeld waren de verkeersregelaars de hele dag in touw tijdens enkele kinderoptochten, en ’s avonds in het donker een lichtjesoptocht die voor het eerst georganiseerd werd. Uiteindelijk verliep alles probleemloos tot volle tevredenheid van de politie en de organisatie.” Andere evenementen waar de verkeersregelaars ingezet worden zijn o.a. de jaarlijkse processie van de Grote Kerk naar de Paterskerk, de Venrayse Avondvierdaagse, De Singelloop, en niet te vergeten de stoet van het galabal van het Raaylandcollege.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.