Nieuw initiatief in Venray: Buurtgezinnen

Veel gezinnen maken wel eens een moeilijke periode mee. Door allerlei factoren – denk bijvoorbeeld aan ziekte, financiële zorgen of relatieproblemen – kunnen ouders zich een tijdje overbelast voelen.
Hoe fijn zou het zijn als je in zo’n moeilijke periode wat ontlast zou kunnen worden in de verzorging en opvoeding van de kinderen? Zonder dat je meteen allerlei hulpverleners over de vloer krijgt… Het kan! Met de hulp van het nieuwe initiatief ‘Buurtgezinnen Venray’.

Buurtgezinnen is een landelijk concept dat in meer dan 100 gemeentes in Nederland en sinds 1 januari 2023 in Venray is gestart. Waar het op neer komt is dat gezinnen die (tijdelijk) overbelast zijn worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven. Zodat de ouder(s) in het vraaggezin weer wat op adem kunnen komen en de kinderen zich positief kunnen blijven ontwikkelen.

Mensen kunnen terecht komen bij Buurtgezinnen via ketenpartners, zoals een CJG, een huisarts, basisschool of de GGD. “Deze partners zijn verbonden met het gezin en zij kunnen inschatten of een gezin gebaat is bij Buurtgezinnen”, legt Kim uit. Een gezin kan zich ook rechtstreeks aanmelden bij Kim als coördinator via de website. Dat proces is heel simpel. Na de aanmelding wordt er binnen enkele dagen contact opgenomen om een afspraak te maken. Het is bedoeld voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken.

Lijkt het je wat om bij te dragen aan dit initiatief? Geef je dan op via www.buurtgezinnen.nl of neem contact op met Kim via kim@buurtgezinnen.nl of 06-21657497.

Als je ook graag via onze nieuwsbrieven meer zichtbaarheid wilt genereren voor jouw organisatie en jouw activiteiten, dan staan wij open voor het plaatsen van persberichten, interviews, gastartikelen of andere relevante informatie. Stuur eenvoudig jouw informatie naar pr@matchvoorvrijwilligers.nl, dan zorgen wij dat deze gedeeld wordt.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.