Het Platform Sociale Zekerheid Venray

Het Platform Sociale Zekerheid Venray geeft kosteloos informatie en advies over alle sociale wetgeving.

"Wij helpen iedereen met algemene en persoonlijke vragen op het gebied van uitkeringen. Met name zijn wij gespecialiseerd in ziekte en arbeidsongeschiktheid.

De sociale wetgeving is vaak moeilijk om te begrijpen. Wij bespreken het hele traject van ziekmelding tot en met mogelijke keuring door UWV. Rechten en plichten tijdens de ziekteperiode en de taken van werkgever, werknemer en Arbo-dienst komen aan bod. Maar hoe verloopt een keuring, hoe kunt u zich het beste voorbereiden op een gesprek met de verzekeringsarts of met de arbeidsdeskundige, of in bezwaar gaan.

Onze spreekuurhouders leggen alles op een duidelijke manier uit.

Het team bestaat uit diverse vrijwilligers waarbij het merendeel zelf met arbeidsongeschiktheid te maken heeft en derhalve ervaringsdeskundig zijn. Tevens worden wij door middel van bijscholing op de hoogte gehouden van diverse (wets)wijzigingen en wisselen wij kennis en ervaring uit met andere spreekuur- en belangengroepen die ook bij Burgerkracht / de Pijler aangesloten zijn.

Platform Sociale Zekerheid Noord- en Midden-Limburg bestaat al meer dan 30 jaar.

In september 2020 zijn wij ons spreekuurpunt in Venray in het FNV-gebouw Burgemeester van de Loostraat 2B gestart. Op donderdag tussen 10-12 uur houden wij een inloopspreekuur. Heeft u ondersteuning of begeleiding nodig? Loop eens binnen of neem eerst contact met ons op. Bel 06-23288030 of mail spreekuur@psz-venray.nl. Meer informatie vindt u op www.psz-venray.nl

Door de beperkingen i.v.m. Corona hebben we vooral telefonisch en per mail gewerkt en zijn we niet in de gelegenheid geweest om een officiële opening te houden. Deze staat nu gepland voor donderdag 22 september. Kom ons dan bezoeken. U bent welkom!"

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.