Match en gemeente Venray bieden samen statushouders een kans

Op 8 november 2021 organiseerde Match voor vrijwilligers samen met de gemeente Venray in de Witte Hoeve de geslaagde bijeenkomst “Samen statushouders een kans geven“.

De bijeenkomst was met name georganiseerd vanwege de per 1 januari 2022 veranderende inburgeringswet. Deze houdt in dat gemeenten zelf verantwoordelijk worden voor de inburgering, en niet alleen de statushouder zelf. Aanwezig waren zo’n 18 verenigingen en organisaties uit Venray en omstreken.

Op de bijeenkomst spraken statushouders over hun ervaringen met onder meer vrijwilligerswerk en beantwoordden ze vragen uit de zaal. Ook werd er een filmpje getoond van een bij het Odapark werkzame statushouder. Met name het taalprobleem blijkt een struikelblok te zijn bij het een kans geven van statushouders. De bijeenkomst werd afgesloten met enkele stellingen over vrijwilligerswerk als middel om te integreren in de samenleving.

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.