Match het ´Uitzendbureau´ voor Vrijwilligers

De vrijwilliger is niet meer weg te denken in onze huidige samenleving. Een schakel tussen vraag en aanbod op de ‘vrijwilligersmarkt’ in Venray is Stichting Match. Martin Leenders is manager van Match voor Vrijwilligers, gelegen aan de Dr. Poelsstraat. “Bij Match kunnen mensen die vrijwilligerswerk willen doen zich melden, alsmede organisaties die op zoek zijn naar een vrijwilliger voor werk binnen hun organisatie. Wij zoeken naar een match tussen de aanvrager en het aanbod. Noem Match een soort uitzendbureau maar dan voor vrijwilligerswerk.”

Alle activiteiten van Match beperken zich tot binnen de gemeentegrenzen van Venray. Daarnaast wordt er streng op gelet dat een vrijwilliger niet het werk overneemt dat door een betaalde kracht wordt gedaan.

Match werkt met drie categorieën van vrijwilligers. “De categorie 1 vrijwilliger weet welk werk hij wil gaan doen en ook waar hij dat wil gaan doen. Match hoeft die alleen maar in contact te brengen met de beoogde organisatie. Categorie 2 weet welk werk hij kan en wil gaan doen, maar weet niet waar. Die kunnen we middels onze vacaturebank snel in contact brengen met een organisatie, die op zoek is naar een vrijwilliger als hij. De vrijwilliger van categorie 3 wil graag vrijwilligerswerk doen, maar hij weet niet welk werk hij kan doen en dus ook niet waar dat werk is.

Lees het volledig artikel in de Limburger.


Bron: Pieter Thijssen, de Limburger